!bilde 2249031

Bryting gjør deg sterk, smidig og rask. Bryting gir deg god kropsbeherskelse. Bryting øker koordinasjonsevnen. Bryting er gøy.

Nye bilder

Sterk bronsjemedalje i årets Soft Tuch open

Vadsø ak har denne helga, for første gang, deltatt i

Soft Touch open, som er et av de største brytestevnene i Norden. Stevnet går over to dager, og vi stilte med tre utøvere

Trenersamling i Vardø i regi av Olympiatoppen i Nord-Norge

Da er det klart for den tredje samlinga i regi av Olympiatoppen Nord-Norge. Denne gangen i Vardø. Den første samling gikk i Tana i september, mens den andre var i Vadsø i januar.

Fra Vadsø stiller søstrene Selma og Anna sammen med pappa Stein Pedersen

( sportslig leder). Azir Dzortov deltar som sparringspartner for Ramona Eriksen.

NM 2013 i Porsgrunn. Vadsø Ak stiller med 9 medaljesugne utøvere

Kommende helg er det klart for NM i bryting for 10 – 15 åringene våre. Denne ganger er mesterskapet lagt til Porsgrunbg, og vi reiser med nimedaljesugne utøvere. Les mer…

Beste klubb under Tana Cup 2013

Bryteklubben fra Vadsø stilte med største tropp og ble da også beste klubb i sammendraget under årets Tana Cup 2013. Med oss hadde vi fire debutanter i G 12 som gjorde en strålende deby på matta.

Bryteklubben inviterer til årets siste bruktmarked på Vårbrudd kommende helg

Fredag kl 17 åpner vi dørene på Vårbrudd for årets siste Brukt- og nytt marked. Vadsø atletklubb står som arr, og hele 15 utstillere gir deg det meste av det beste på Brukt- og nytt markedet. Marked blir det også på lørdag, da åpner dørene kl 10. Kafe blir det også hele dagen med mange gode kaker, og mat for den kresne gane.

Finnmarks beste bryteklubb andre året på rad

Da er det slått fast, andre året på rad at at Vadsø atletklubb er finnmarks beste bryteklubb. 12 medaljer av 13 mulige må sies å være rekord.
Les mer…

Finnmarksmesterskape 2012 i Mehamn - Vadsø ak stille med full tropp

Da var det igjen klart for Finnmarkmesterskap i bryting. Stevnet er denne gangen lagt til Mehamn, og Vadsø Ak stiller med full tropp.
Les mer…

Til Kolboten cup 2012 med fylkets største tropp

Førstekommende helg reiser bryteklubben i Vadsø til Kolboten for å delta i Norges største internasjonale brytestevne. Godt over 400 brytere fra en rekke nasjoner er påmeldt, og klubben fra Vadsø stiller med hele 12 utøvere . ( Bildet over viser gjengen fra 2011 ). Les mer…

NTG innkaller brytetalenter fra nord; Selma på en ukes treningsamling.

Kommende uke deltar Selma Pedersen på en ukes samling ved toppidrettsgymnaset i Oslo ( Bærum). Selma er sammen med en knippe ungdommer født 1997 invitert til NTG for å bli presentert for de mulighetene som finnes der. Målet er å gi ungdommene et innblikk i hva som møter dem dersom de velger å satse på en videregående utdanning ved Norges toppidrettsgymnas. Fra før av er to jenter fra Finnmark elever ved NTG, Signe Fidje Store ( Tana BK) og Tora Bernsten ( Oslo BK). Gunn Rita Boine ( Tana BK ) deltar også på samme samlinga.

Bryterne setter kurs for Boden tross forykende uvær i Øst-Finnmark

Bryterne fra Vadsø setter i helga kurs for Boden. Tross et forykende uvær som plutselig slo ned i Øs-Finnmark er 13 ungdommer i verdens tøffeste idrett, klar for 10 timer i busstur ned til Midt-Sverige..
Les mer…

Medaljedryss over byens brytere i Olles minnetreff i Haparanda

Det ble 12 medaljer av 14 mulige i helgas stevne i Haparanda. Med full buss med spente brytere satte vi kursen mot Haparanda og Olls minnetreff.
Les mer…

Bryterne fra Vadsø klar for Tanamatch`n 2012.

Bryteklubben Tana har gleden av å invitere til internasjonalt brytestevne – TanaMatch’n 2012 for 5. gang – lørdag 29. september.

Over 160 brytere er nå påmeldt til klubbens internasjonalt brytestevne – TanaMatch’n. Syv russiske bryteklubber ankommer med tilsammen 70 brytere – Rostov On-Don, Novodvinsk, St. Petersburg, Murmansk, Kola, Olenegorsk og Snensnagorsk. De fleste av de lokale klubbene i Finnmark har påmeldt sine brytere, samt det kommer brytere fra Haparanda SKT fra Sverige og Kemin Into fra Finland. Vadsø atletklubb stiller med hele 24 utøvere – vi er med det den største klubben fra Finnmark.
Les mer…

Vadsø atletklubb satster stort ; armensk storbryter leid inn som sparringspartner for klubbens landslagshåp

Bryteklubben i Vadsø har i tre måneder leid inn armenske Artur som sparringspartner for 15 år gamle Islam Tangiejv. Ungutten har fått signaler fra landslagsledelsen om at han vil få plass på det norske kadettlandslaget, så snart passet er i orden. Om noen få mnd har ungutten bodd fem år i Norge, og har dermed mulighet for å søke norsk statsborgerskap.

“Islam ønsker å satse, og vi ønsker å legge tilrette for at han kan bo lengst mulig i Vadsø”, sier klubbens sportslige leder Stein Pedersen. Armeneren som skal være sammen med oss frem til Kolbotn cup i November, er flere ganger Armensk mester i sin vektklasse. Han er også verdensmester i kadett / junior – altså en og perfekt sparringspartner for vår utøver.

Det er mulig å bli best i verden - og bo i Nord! Selma og Anna tatt ut til olympiatoppens samlig

Olympiatoppen Nord har som mål å bidra til å optimalisere treningshverdagen for “morgendagens utøvere” – og trenere slik at det skal være mulig å utvikle seg til toppidrettsutøvere/-trenere her i nord. Bryting er en av fem idretter som er delta i prosjektet.

Helga 14.-16. september arrangerers første samling i Tana for bryterne og deres trenere. Fra Vadsø atletklubb stiller søstrene Selma og Anna Pedersen, samt trener Asen Kumanov og Stein Pedersen.
Les mer…

Vadsø atletklubb inviterer til årsmøte på Golnes grendehus 20 september

Torsdag 20 september innkaller klubben medlemmer og sympatisører til årsmøte / ekstraordinært årsmøte.

Sted: Golnes grendehus

Ny sesong for miniputt - bryting. Bryteklubben er klar for å ta imot byens yngste atleter.

Tirsdag kl 17 starter vi opp igjen med trening for byens yngste atleter. Er du mellom 4 og 8 år inviteres du herved til lek og morra på byens ungdomskole.
Les mer…

Vadsø AK styrker stallen; Selma Pedersen melder overgang.

Selma Pedersen (P15) har meldt overgang til Vadsø AK og vil fra høsten av representere Vadsø på brytematta. Selma som er fire ganger Norgesmester, har tidligere representert både Tana BK og Ak-54. Fristilsmiljøet i Vadsø er i vekst. Klubben vil fra høsten av ansette egen trener, samtidig som at det gode samarbeidet med AK-54 i Vardø fortsetter. Dette gjør at vi totalt tror at Selma vil få et svær godt tilbud i “moderklubben”, sier klubbens leder Stein Pedersen, som ønsker den 4-dobbelte norgesmesteren hjertelig velkommen. Bildet er fra ungdoms NM i Molde. Fra høyre Zmaray Jahya, Selma Pedsren og Islam Tangijev.

Anna Pedersen tatt ut på Barentslaget

Anna Pedersen (her i rødt) er tatt ut på Barnetslaget i 48 kg klassen.
Les mer…

Sterkt sølv til Islam - skadet av ulovlig grep i finalen

Isalm Tangijev vant alle sine innledende kamper i helgas NM i bryting for ungdom.
Les mer…

NM i bryting for ungdom - tre ungdommer fra Vadsø deltar

Lørdag 28 april braker det løs med NM i bryting for ungdom. Fra Vadsø deltar Selma Pedersen, Islan Tangijev og Zmaray Jahia. Alle tre går på ungdomskola, til alt overmål i samme klasse. Alle tre bryter i 15 årslassen, og blir ikke ungdomsbrytere før i 2013. “Vi har derfor ingen forhåpninger om at de skal klatre øvers på pallen – bare at de gjør sitt beste på matta,” sier klubbens leder som også er med de tre unge til Molde Stein Pedersen.

Det ble gull til "veteranen" Trygve og bronsje til debutanten Adrian under årets Aprilstevne i bryting.

Da var sesongens siste brytestevne over, og byens atleter kom hjem fra Kirkenes med tre sterke gullmedaljer. Edlest valør ble det til 12 år gamle Trygve Pedersen som beseiret
alle de fire russiske utøverne som var veid inn i hans gruppe.
Les mer…

Beste klubb, beste gutt og beste jentebryter. Vadsø Ak tok storeslem i helgas Varangerkraft- stevne i Vardø

Bryterne fra Vadsø gjorde rent bord under helgas brytestevne i Vardø. Men den tropp på 14 små og store atleter, ble vi klart beste klubb.

Med tre debutanter i G12 klassen, fire nybakte norgesmestere, en seniorbryter og fire knallgode knøtter kunne det gå bare en vei. Rett til topps på resultatlista. Anna ble kåret til beste jentebryter, Isa til beste guttebryter. Sofonia vant sin første kamp, Exouse skåret en rekke poeng på sølvinneren fra NM i 41 klassen, og Azir vant en runde over uslåelige “Kiril.” Bevist er det nå at Vadsø Ak seiler opp som en av de beste – og største bryteklubbene i Finnmark.

Islam på landslagsamling i bryting

Som eneste utøver fra Finnmark deltar 15 år gamle Islam Tangijev denne helga på landslagsamling. Trenersamlinga er denne gangen lagt til Kolbotn, av mange oppfattet som brytesportens hjerte i Norge.
Les mer…

Vadsø atletklubb

Følges av 12 medlemmer.

Vadsø atletklubb er en flerkulturell bryteklubb. Vi holder til i fylkeshovedstaden og har i dag omlag 30 aktive brytere med stort og smått. Våre utøvere trener fire ganger i uken, mandag,tirsdag, onsdag og torsdag på Golnes grendehus og på Vadsø ungdomskole. I tillegg til elitepartiet har vi en gruppe med nybegynnere, knøttebrytere og bryteskole for de minste.

Ønsker du å være med på noen av partiene kan du ta kontakt med en av våre trenere

Stein Pedersen tlf: 90777038
Asen Kumanov tlf: 96709550
Ann-Bjørg Jonassen tlf: 99577451
Inger Unstad tlf: 90110906

eller sende oss en epost
inger-un@ventelo.net Mer om sonen

Origo Vadsø atletklubb er en sone på Origo. Les mer

RESULTATER

Treningstider på Golnes ( Buss fra Idrettsveien 15, 15 min før oppstart trening)

Gutter (over 10 år)
MANDAG, ONSDAG, TORSDAG
Kl 17 00 – 19 00

Jenter:
TIRSDAG
Kl 18 00- 19 20

Treningstider Vadsø ungdomsskole
Bryteskole
TIRSDAG
kl 17 00 – 18 30 ( under 8 år)
Brytetrening
TORSDAG
Kl 16 30 – 18 30 ( 8 – 10 år)
Jenter ønskes spesielt vlkommen

VÅRE BRYTERE
Magomed Bersanov 1996 / ungdom
Islam Tangijev 1997/ungdom
Zmaray Yahaya 1997/ungdom
Sulumbekk Arsamakov 1998/ G15
Selma Pedersen 1997/ungdom
Anna Pedersen 1998/P15
Shukrulla Yahaya 1999/G15
Azir Dzortov 1999/G15
Isa Bersanov 2000/G15
Steinar Karisari 2000/G15
Sivert Eriksen 2000/G15
Trygve Bendiksen 2000/G15

Trygve Pedersen 2000/G15
Exauce Mukubu 2001/G12
Ramasan Tangijev 2001/G12
Sofinia Mengest 2001/ G12
Mert
Deni Gakajev
Adrian Tapio 2002 / G12
Patrick Paulsen 2002 / G12
Sigurd Ærø 2002 / G 12
Gilani Dzortov 2002/G12
Abel Pedersen Næss 2002 /G12

Knøtter

Peder
Håvard
Benedicte
Samanta
Thea
Laurits Theo
Gaby
David
Prestie
Torbjørn
Kristian
Anton
Ole
Viktor
Maya
Mathias
Viktor
Kristoffer
Maya
Mathias
Andreas
Håkon
Sharifbeck
Dokka

Heile gjengen

BRYTEKLUBBER I FINNMARK

AK-54, Vardø
Båtsfjord sportsklubb / bryting
Hammerfest bryteklubb
Kirkenes atletklubb
Mehamn idrettslag,bryting
Tana IF,bryting

AKTUELLE SIDER
Vadsø AK på facebook
Norges bryteforbund
Sunn jenteidrett
Grasrotandelen
Mattekanten

VÅRE SPONSORER

DnB NOR
igalleri
FeFo
Ishavskraft

Annonse